De erfenis van 1947: Boekvoorstelling + panelgesprek

Activity: Talk or presentationTalk at a public lecture/debate

Description

Brussels School of Governance nodigt u op woensdag 1 maart uit voor de boekvoorstelling van "De erfenis van 1947" door Yannis Skalli-Housseini en prof.dr. Luk Van Langenhove.

De auteurs gaan, na een korte introductie, in gesprek met een breed panel uit de politieke, academische en journalistieke wereld over de impact van 1947 op de hedendaagse internationale betrekkingen en de toekomst van de toen ontstane wereldordening.

Sprekers

Kathleen Van Brempt (Vooruit):Voormalig staatssecretaris en Vlaams minister Kathleen Van Brempt is momenteel Europees Parlementslid, voorzitter van de Bijzondere commissie over Covid-19 en lid van de commissie Internationale Handel.

Dr. Mathieu Blondeel (Vrije Universiteit Amsterdam):Dr. Blondeel voert voornamelijk onderzoek naar én geeft als assistent-professor les over de geopolitiek van energie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zo analyseert hij momenteel de impact van de Russische oorlog in Oekraïne op Europese en wereldwijde energiemarkten en de gevolgen voor klimaatbeleid op regionaal en internationaal niveau.

Catherine Vuylsteke: Catherine Vuylsteke is journalist, auteur, filmmaker en sinoloog. Vuylsteke schrijft als freelance journalist onder meer voor Knack en De Standaard over internationale thema's.
Period1 Mar 2023
Event titleDe erfenis van 1947: Boekvoorstelling + panelgesprek
Event typeConference
LocationBrussel, Belgium