Rode Neuzen Dag - scholenacties - De Rode Neuzen problematiek bespreekbaar maken in de klas. Psychisch welbevinden bespreekbaar maken in de klas. (handvatten voor de praktijk)

Press/Media: Other

Description

Van de website van Rode Neuzen Dag: "DOE MEE OP SCHOOL Hoe kan je op jouw school aan de slag voor Rode Neuzen Dag? Tips & tricks voor leuke acties en Rode Neuzen-verkoop op school vind je hier. Op deze pagina vind je ons educatieve aanbod om Rode Neuzen Dag ook inhoudelijk te kaderen. Het is geen volledige lijst – als je zelf nog tips hebt, aarzel niet om ons hiervan op de hoogte te brengen. (...) 2. HOE BESPREKEN? Als je even snuffelt op internet vind je voor specifieke thema’s zoals suïcide, eetstoornissen, autisme spectrum stoornissen, … uitgewerkte lessenpakketten. Toch staat er niet altijd bij vermeld onder welke omstandigheden het wenselijk is – of niet –om psychische problemen te bespreken en hoe je je precies moet opstellen tijdens het gesprek. Onderwijskundige Nadine Engels, hoofd van de lerarenopleiding aan de Vrije Universiteit Brussel, stelde voor Rode Neuzen Dag een kort overzicht samen van condities en handvatten om psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken in de klas."
Period1 Nov 2016

Media contributions

1

Media contributions

  • TitleRode Neuzen Dag - scholenacties - De Rode Neuzen problematiek bespreekbaar maken in de klas. Psychisch welbevinden bespreekbaar maken in de klas. (handvatten voor de praktijk)
    Date1/11/16
    URLrodeneuzendag.be/school
    PersonsNadine Engels