"Zorg is geen eilandje"

Press/Media: Expert Comment

Description

Als verpleegkundige is je focus de patiënt een zo goed mogelijke zorg bieden. Er zijn veel handelingen die op het eerste gezicht misschien onbenullig lijken of die je op automatische piloot uitvoert, maar die voor jouw patiënt een wereld van verschil maken. Ze dragen bij tot patient empowerment. Edgard Eeckman, communicatieverantwoordelijke van het UZ Brussel, schreef er een doctoraat over en richtte de vzw Patient Empowerment op. De ideale persoon dus om deze term te duiden.

Period7 Apr 2021

Media coverage

1

Media coverage

 • Title"Zorg is geen eilandje"
  Degree of recognitionRegional
  Media name/outletNetwerk Verpleegkunde
  Media typePrint
  Duration/Length/Size2 pages
  CountryBelgium
  Date7/04/21
  DescriptionAls verpleegkundige is je focus de patiënt een zo goed mogelijke zorg bieden. Er zijn veel handelingen die op het eerste gezicht misschien onbenullig lijken of die je op automatische piloot uitvoert, maar die voor jouw patiënt een wereld van verschil maken. Ze dragen bij tot patient empowerment. Edgard Eeckman, communicatieverantwoordelijke van het UZ Brussel, schreef er een doctoraat over en richtte de vzw Patient Empowerment op. De ideale persoon dus om deze term te duiden.
  URLhttps://patientempowerment.be/wp-content/uploads/2021/04/Zorg-is-geen-eilandje-Netwerk-Verpleegkunde-April-2021-p9-10.pdf
  PersonsEdgard Eeckman

Keywords

 • patient empowerment
 • patient participation
 • verpleegkunde