Sport around the corner: a wide view on neighbourhood sport in Flanders.

Marc Theeboom, P. De Maesschalck

Research output: Book/ReportBook

Abstract

Buurtsport is een fenomeen dat steeds meer bekendheid krijgt zowel binnen de praktijk als op diverse beleidsniveaus in Vlaanderen. Hoewel het algemeen kan worden omschreven als laagdrempelig sporten op buurtniveau, wordt het vaak beschouwd als een fenomeen dat zich vooral situeert binnen grotere steden en waarbij men in hoofdzaak sport aanwendt als een middel tot sociale integratie van maatschappelijk kwetsbare jeugd. Uit recent inventariserend onderzoek blijkt nu dat buurtsport in Vlaanderen in elke soort gemeente kan voorkomen en dat er een grote variatie bestaat met betrekking tot de soort en het niveau van de activiteiten die onder de noemer van buurtsport kunnen worden gerekend. Er is bijgevolg een nood aan begripsverheldering en -afbakening van dit fenomeen.
Met dit boek willen de auteurs dan ook meer inzicht verschaffen in het fenomeen buurtsport in Vlaanderen. Er wordt beschreven hoe buurtsport georganiseerd is, hoe het zich verhoudt ten overstaan van de informele (niet-georganiseerde) en de georganiseerde sport en welke plaats het kan innemen ten overstaan van andere sportaanbieders. Daarnaast worden tien goede praktijkvoorbeelden van buurtsport in detail beschreven.
Translated title of the contributionSport around the corner: a wide view on neighbourhood sport in Flanders.
Original languageDutch
PublisherISB, Sint-Niklaas
Number of pages112
ISBN (Print)90-800310-3-8
Publication statusPublished - 1 Dec 2006

Keywords

  • Neighbourhood sport

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Sport around the corner: a wide view on neighbourhood sport in Flanders.'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this