The impact of working with sex offenders on the professional: Summary of a symposium

Julia Wilpert, Marije Keulen-de Vos, Minne De Boeck, Katarzyna Uzieblo

Research output: Contribution to specialist/vulgarizing publicationArticleSpecialist

Abstract

Het werk met zedenplegers lijkt een belangrijke impact te hebben op het welzijn van de betrokken professionals. Het is echter opvallend dat er zowel in de praktijk als in de literatuur nog relatief weinig aandacht naartoe gaat. Daar wil de Nederlands-Vlaamse tak van ATSA (NL-ATSA) verandering in brengen. NL-ATSA richt zich op de preventie van seksueel geweld en op de behandeling van zedenplegers. Om de impact van het werken met zedenplegers meer onder de aandacht te brengen organiseerde de vereniging recentelijk een symposium. Vier sprekers werden hiervoor uitgenodigd. Zij bespraken onder andere de mentale weerbaarheid en copingstrategieën van kinderpornorechercheurs, de prevalentie en ernst van (seksuele) agressieve incidenten in een tbs-kliniek, hoe collega’s elkaar kunnen steunen na een incident met een cliënt en hoe je als professional grensoverschrijdend gedrag vanuit de cliënt kunt halt houden. In dit artikel wordt verslag gedaan van deze dag om het onderwerp meer onder de aandacht te brengen.
Translated title of the contributionThe impact of working with sex offenders on the professional: Summary of a symposium
Original languageDutch
Pages250-257
Number of pages7
Volume4
Specialist publicationProces. Tijdschrift voor de Strafrechtspleging
Publication statusPublished - 2019

Fingerprint

Dive into the research topics of 'The impact of working with sex offenders on the professional: Summary of a symposium'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this