The right to have a framework for data exchanges between governments

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingForeword/postscript

Abstract

In België beschikken we voortaan over het boek Een verkennend onderzoek van de relatie tussen privacy-, grondwettelijk, gegevensbeschermings- en administratief recht aan de hand van de uitwisseling van gegevens tussen besturen van topauteur Dirk De Bot om in kaart te brengen hoe gegevens vandaag worden uitgewisseld. De Bot is een van de zeldzame academici die deze materie kent en met distantie kan benaderen. In voorliggend boek, dat als een eerste deel uit een tweeluik moet begrepen worden, bekijkt hij de grote juridische bouwstenen die bepalen hoe overheden gegevens kunnen delen. De vragen die in het boek gesteld worden en beantwoord worden zijn belangrijk. Ik overloop enkele van de meest belangrijke vragen die in de nu volgende negen hoofdstukken worden behandeld. Ik stip nu al aan dat het merendeel van deze vragen nog nergens in de literatuur aan bod is gekomen, laat staan dat de vragen werden gesteld.
Translated title of the contributionThe right to have a framework for data exchanges between governments
Original languageDutch
Title of host publicationEen juridische analyse van authentieke registers, de bestuurlijke verplichting tot onrechtstreekse verkrijging, dienstenintegratoren en machtigingscomités als de 4 sleutelconcepten van interbestuurlijk gegevensverkeer, (in de reeks Privacy en persoonsgegevens), Brussel, ASP/Politeia, 2015, (1177 p.)
PublisherASP Academic and Scientific Publishers
Pages51-54
Number of pages4
ISBN (Print)978 90 5718 420 8
Publication statusPublished - 2015

Fingerprint

Dive into the research topics of 'The right to have a framework for data exchanges between governments'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this