The taste of home: Heritage and food in Flanders between 1945 and 2000

Anneke Geyzen

Research output: Book/ReportBookResearch

Abstract

In "De smaak van thuis" belicht Anneke Geyzen hoe voedingserfgoed wordt gemaakt. Ze leidt de lezer rond in de receptenrubriek van drie vrouwenmagazines en verduidelijkt hoe verschillende ideologische en sociaal-economische groepen met voeding als erfgoed omgaan. Aan de hand van thema’s als voedselbewaring, feestcultuur en streekgastronomie werpt ze een boeiende blik op hoe maatschappelijke groepen met hun verleden omspringen en hoe ze voeding hierin een betekenis geven. De auteur schetst haar verhaal tegen de achtergrond van de globalisering en de industrialisering van de voedselketen, de politieke en sociaal-economische ontwikkelingen in België en de bredere aandacht voor erfgoed in Vlaanderen na de Tweede Wereldoorlog. Het boek levert zodoende een belangrijke bijdrage aan kritische erfgoedstudies en voedingsgeschiedenis, twee multidisciplinaire onderzoeksvelden die momenteel aan een stevige opmars bezig zijn.
Original languageDutch
Place of PublicationLeuven
PublisherUniversitaire Pers Leuven
Number of pages185
ISBN (Electronic)9789461662477
ISBN (Print)9789462701274
Publication statusPublished - 2018

Keywords

  • Food studies
  • Food history
  • Heritage
  • Food culture
  • Cultural history
  • Flanders

Fingerprint Dive into the research topics of 'The taste of home: Heritage and food in Flanders between 1945 and 2000'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this