Wiskundige basisvaardigheden (2de, herziene en uitgebreide editie)

Research output: Book/ReportBookSpecialist

Abstract

Dit praktijkgerichte en bijzonder toegankelijke handboek met 'wiskundige basisvaardigheden' is gegroeid vanuit de overgangsproblematiek tussen het secundair onderwijs en het hoger onderwijs. De ervaring leert immers dat studenten die hun eerste jaar hogere studies aanvatten in een richting waarin ook wiskunde op het programma staat, vaak behoefte hebben aan een degelijke 'opfrissingscursus' die de noodzakelijke basisvaardigheden herhaalt én de kans biedt die vaardigheden ook verder in te oefenen.

De auteurs van dit boek weten uit hun jarenlange onderwijspraktijk dat, naast enthousiasme, werklust en aangepaste begeleiding, op maat gemaakt (zelf)studiemateriaal de beste garantie biedt voor een geslaagd begin van een nieuwe studie óf voor een geslaagde heroriëntatie van de studie.

Wiskundige basisvaardigheden is met zijn combinatie van handboek en krachtige ICT-omgeving (zie: www.basiswiskunde.be) het ideale (zelf)studiepakket voor de beginnende of zich heroriënterende student. Het is allerminst een loodzwaar wiskundetheorieboek, maar legt de nadruk op het bijbrengen van wiskundige geletterdheid en basisvaardigheden. Het geeft een duidelijk overzicht van de noodzakelijke wiskundige kernbegrippen en hun eigenschappen en biedt op een gebruiksvriendelijke manier de mogelijkheid om de aangebrachte kennis en vaardigheden via de computer verder in te oefenen.

Dit uitnodigende en stimulerende handboek is daarom het gedroomde hulpmiddel voor iedereen die een wetenschappelijke, toegepast wetenschappelijke of humaanwetenschappelijke studie in het hoger onderwijs aanvat.

Bovendien is het werk door zijn formaat en opzet ook een blijvend waardevol naslagwerk tijdens het hele studietraject en is het uiteraard ook een handig instrument voor iedereen die zijn wiskundige kennis en vaardigheden op een effi ciënte manier wil 'opfrissen'.
Original languageDutch
PublisherVUBPRESS
Number of pages342
ISBN (Print)978-90-5487-503-1
Publication statusPublished - 2008

Keywords

  • Mathematics

Cite this