Description

Het Studiecentrum voor Experimentele Literatuur (SEL) organiseert een boekvoorstelling van Creatieve kunstkritiek / Critique d’art créative onder redactie van Stefan Clappaert en Hans Vandevoorde.

Tussen 1945 en 1985 waagden tal van belangrijke Belgische schrijvers zich aan ‘creatieve kunstkritiek’. Met deze literaire vorm van kunstkritiek namen ze moedwillig afstand van een zakelijke beschrijving en maakten lyrische en verhalende teksten, die in sommige gevallen even rijk waren als de besproken kunst.

Creatieve kunstkritiek / Critique d’art créative behandelt zowel Nederlandstalige als Franstalige schrijvers-critici en wil een globaal beeld geven van het Belgische kunstleven na ’45. Schrijvers die aan bod komen zijn onder meer Louis Paul Boon, Marcel Broodthaers, Hugo Claus, Christian Dotremont en Jean Dypréau.

De lancering van het boek vindt plaats op donderdag 22 december in KIOSK en begint om 19u30. Auteur Daniël Rovers zal een korte presentatie geven. Daarna volgt een receptie. De toegang is gratis.
Periode22 dec 2022
Evenementstype!!Performance
Mate van erkenningNational