Sociale integratie sleutel voor deelname aan maatschappij en arbeidsmarkt

Pers / media: !!Other

Description

Naar aanleiding van haar masterproefonderzoek startte Emel ondertussen een online forum voor hoogopgeleide migranten, Higlyfive, waarmee ze hen wil ondersteunen tijdens hun inburgeringsproces. Meer informatie over het forum vind je ook via dit YouTube-filmpje.

De masterproef kan je hier downloaden.

Meer lezen op kifkif.be

Periode19 dec 2019

Mediabijdrages

Mediabijdrages

• TitelSociale integratie sleutel voor deelname aan maatschappij en arbeidsmarkt
    Mate van erkenningInternational
    Media naam/outletAn official website of the European Union-EPALE - Plataforma electrónica de aprendizaje de adultos en Europa
    MediatypeWeb
    Land/RegioSpain
    Release datum19/12/19
    BeschrijvingEmel Kilic, masterstudente agogische wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel, bevroeg voor haar eindverhandeling 41 vrouwen en mannen tussen 20 en 48 jaar oud die minstens een bachelordiploma behaalden in hun land van herkomst over de problemen die zij ondervinden tijdens hun opleiding in het volwassenenonderwijs in Vlaanderen en hoe een integratieproces verloopt in de realiteit. In samenwerking met het Minderhedenforum bestudeerde Emel Kilic hun Nederlands, hun positie en slaagkansen in het volwassenenonderwijs en hun inburgeringsproces. Sociale integratie blijkt dé sleutel tot deelname aan de maatschappij en arbeidsmarkt.

Naar aanleiding van haar masterproefonderzoek startte Emel ondertussen een online forum voor hoogopgeleide migranten, Higlyfive, waarmee ze hen wil ondersteunen tijdens hun inburgeringsproces. Meer informatie over het forum vind je ook via dit YouTube-filmpje.

De masterproef kan je hier downloaden.

Meer lezen op kifkif.be
    Producent / auteurKarine Nicolay