Anatomisch Onderzoek en Klinische Studies

  • Telefoon+3224774414
  • Postal address

    Laarbeeklaan 103

    1090 Jette

    Belgium

Organisatieprofiel

Organisation profile

De onderzoeksgroep ARCS (anatomical research and clinical studies), is opgericht om een antwoord, door middel van de anatomie, te bieden aan vele vragen afkomstig van clinici. Daarom bestaan er verschillende onderwerpen/onderzoekslijnen binnen ARCS (obesitas, medische beeldvorming, Lymfologie, neurologie, morfologie, anatomische varianten/anomalieën,...).

 

Bijna alle onderzoek binnen de eenheid is gebaseerd op de anatomie (dissecties/interventies).

 

De onderzoekslijn over obesitas is een uitzondering en is voornamelijk gericht op het effect op de lichaamssamenstelling van extreem gewichtsverlies, alsmede veranderingen in de morfologie, neurologie en biomechanica.

 

De onderzoekslijn met medische beeldvorming is complementair aan het anatomisch onderzoek. In samenwerking met de dienst radiologie van het universitair ziekenhuis, zijn vele technieken/meetapparatuur gevalideerd met directe metingen (dissectie).

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Anatomisch Onderzoek en Klinische Studies actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van de leden van deze organisatie. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of