Projecten per jaar
Organisatieprofiel
Organisation profile
Het onderzoeksonderwerp van BAFF is het onderzoeken van de microbiële diversiteit van melkzuurbacteriën en azijnzuurbacteriën in tropische vruchten uit het noordelijke deel van Argentinië voor de productie van gezondheidsbevorderende en / of industrieel relevante metabolieten
Vingerafdruk
Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar
-
IOF3017: GEAR: “Industriële Voedingsbiotechnologie: Levensmiddelen-fermentaties en Functionele Starterculturen ”
De Vuyst, L., Leroy, F. & Weckx, S.
1/01/21 → 31/12/25
Project: Toegepast
-
SRP7: Begrijpen van het concurrentievermogen en de functionele rol van micro-organismen in gefermenteerde voedselecosystemen
De Vuyst, L., Leroy, F., Weckx, S., De Vuyst, L. & Leroy, F.
1/11/12 → 31/10/24
Project: Fundamenteel
-
A Combined Metagenomics and Metatranscriptomics Approach to Unravel Costa Rican Cocoa Box Fermentation Processes Reveals Yet Unreported Microbial Species and Functionalities
Verce, M., Schoonejans, J., Hernandez Aguirre, C., Molina-Bravo, R., De Vuyst, L. & Weckx, S., 16 feb 2021, In: Frontiers in Microbiology. 12, blz. 641185 24 blz., 641185.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand24 Citaten (Scopus)56 Downloads (Pure) -
Curing of cocoa beans: fine-scale monitoring of the starter cultures applied and metabolomics of the fermentation and drying steps
Diaz Munoz, C., Van de Voorde, D., Comasio, A., Verce, M., Hernandez Aguirre, C., Weckx, S. & De Vuyst, L., 11 jan 2021, In: Frontiers in Microbiology. 11, 27 blz., 616875.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand20 Citaten (Scopus)147 Downloads (Pure) -
Lemon juice and apple juice used as source of citrate and malate, respectively, enhance the formation of buttery aroma compounds and/or organic acids during Type 2 and Type 3 sourdough productions performed with Companilactobacillus crustorum LMG 23699
Comasio, A., Van Kerrebroeck, S. & De Vuyst, L., 2 feb 2021, In: International Journal of Food Microbiology. 339, 11 blz., 109020.Onderzoeksoutput: Article › peer review
7 Citaten (Scopus) -
Next-generation sequencing to enhance the taxonomic resolution of the microbiological analysis of meat and meat-derived products
Van Reckem, E. N., De Vuyst, L., Weckx, S. & Leroy, F., feb 2021, In: Current Opinion in Food Science. 37, blz. 58-65 8 blz.Onderzoeksoutput: Article › peer review
15 Citaten (Scopus) -
The International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics (ISAPP) consensus statement on fermented foods
Marco, M. L., Sanders, M. E., Arrieta, M. C., Cotter, P. D., De Vuyst, L., Gänzle, M. G., Hill, C., Holzapfel, W., Lebeer, S., Merenstein, D. J., Reid, G., Wolfe, B. E. & Hutkins, R., mrt 2021, In: Nature Reviews Gastroenterology & Hepatology. 18, 3, blz. 196-208 13 blz.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand238 Citaten (Scopus)252 Downloads (Pure)
Activiteiten
-
-
Cristina Alexandra Cifuentes Castillo
Luc De Vuyst (Member)
2018Activiteit: Hosting an academic visitor
-
-
-
A meta-analysis of the sourdough species diversity as a function of the process conditions
Simon Van Kerrebroeck (Speaker), Dominique Maes (Contributor) & Luc De Vuyst (Contributor)
6 jun 2018Activiteit: Talk or presentation at a conference