Projecten per jaar
Organisatieprofiel
Organisation profile
Het onderzoeksonderwerp van BAFF is het onderzoeken van de microbiële diversiteit van melkzuurbacteriën en azijnzuurbacteriën in tropische vruchten uit het noordelijke deel van Argentinië voor de productie van gezondheidsbevorderende en / of industrieel relevante metabolieten
Vingerafdruk
Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar
-
IOF3017: GEAR: “Industriële Voedingsbiotechnologie: Levensmiddelen-fermentaties en Functionele Starterculturen ”
De Vuyst, L., Leroy, F., Weckx, S. & Bongaerts, D.
1/01/21 → 31/12/25
Project: Toegepast
-
A Combined Metagenomics and Metatranscriptomics Approach to Unravel Costa Rican Cocoa Box Fermentation Processes Reveals Yet Unreported Microbial Species and Functionalities
Verce, M., Schoonejans, J., Hernandez Aguirre, C., Molina-Bravo, R., De Vuyst, L. & Weckx, S., 16 feb 2021, In: Frontiers in Microbiology. 12, blz. 641185 24 blz., 641185.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand36 Citaten (Scopus)113 Downloads (Pure) -
Curing of cocoa beans: fine-scale monitoring of the starter cultures applied and metabolomics of the fermentation and drying steps
Diaz Munoz, C., Van de Voorde, D., Comasio, A., Verce, M., Hernandez Aguirre, C., Weckx, S. & De Vuyst, L., 11 jan 2021, In: Frontiers in Microbiology. 11, 27 blz., 616875.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand33 Citaten (Scopus)185 Downloads (Pure) -
Lemon juice and apple juice used as source of citrate and malate, respectively, enhance the formation of buttery aroma compounds and/or organic acids during Type 2 and Type 3 sourdough productions performed with Companilactobacillus crustorum LMG 23699
Comasio, A., Van Kerrebroeck, S. & De Vuyst, L., 2 feb 2021, In: International Journal of Food Microbiology. 339, 11 blz., 109020.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand17 Citaten (Scopus)29 Downloads (Pure) -
Next-generation sequencing to enhance the taxonomic resolution of the microbiological analysis of meat and meat-derived products
Van Reckem, E. N., De Vuyst, L., Weckx, S. & Leroy, F., feb 2021, In: Current Opinion in Food Science. 37, blz. 58-65 8 blz.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand21 Citaten (Scopus)35 Downloads (Pure) -
The International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics (ISAPP) consensus statement on fermented foods
Marco, M. L., Sanders, M. E., Arrieta, M. C., Cotter, P. D., De Vuyst, L., Gänzle, M. G., Hill, C., Holzapfel, W., Lebeer, S., Merenstein, D. J., Reid, G., Wolfe, B. E. & Hutkins, R., mrt 2021, In: Nature Reviews Gastroenterology & Hepatology. 18, 3, blz. 196-208 13 blz.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand426 Citaten (Scopus)294 Downloads (Pure)
Activiteiten
-
-
-
-
A meta-analysis of the sourdough species diversity as a function of the process conditions
Simon Van Kerrebroeck (Speaker), Dominique Maes (Contributor) & Luc De Vuyst (Contributor)
6 jun 2018Activiteit: Talk or presentation at a conference
-
Fermentation strategies with lemon and apple juices to produce innovative sourdoughs
Andrea Comasio (Speaker), Simon Van Kerrebroeck (Contributor) & Luc De Vuyst (Contributor)
6 jun 2018 → 8 jun 2018Activiteit: Talk or presentation at a conference
Datasets
-
Argentinian fruit surface microbial ecosystems
Weckx, S. (Creator), Vermote, L. (Creator) & De Vuyst, L. (Creator), European Nucleotide Archive, 31 aug 2022
https://www.ebi.ac.uk/ena/browser/view/PRJEB50285
Dataset