Artsen Diabeteskliniek

  • Postal address

    Laarbeeklaan 101

    1090 Jette

    Belgium

Organisatieprofiel

Organisation profile

Diabetes neemt wereldwijd toe. Een genezende behandeling is momenteel niet beschikbaar, maar een strikte controle van de glycemie en regelmatige opvolging kunnen de ongemakken en gevolgen van de ziekte sterk beperken. In de diabeteskliniek worden de patiënten hiervoor dagelijks opgevangen en behandeld door een uitgebreid gespecialiseerd team van diabetologen, diabetes educatoren, diëtisten, psychologen en administratieve medewerkers. Via de multidisciplinaire voetkliniek kan er een beroep gedaan worden op een podoloog evenals op een vasculair en / of orthopedisch chirurg en dit zowel voor preventieve als voor therapeutische interventies. Bij diabetes specifieke complicaties wordt de patiënt multidisciplinair behandeld. 

In de diabeteskliniek worden de allernieuwste technieken en behandelingsmethoden aangeboden, al dan niet via deelname aan klinische en wetenschappelijke studies (bijv. transplantatie van eilandjescellen), waarin dit centrum een vooraanstaande plaats bekleedt.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Artsen Diabeteskliniek actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van de leden van deze organisatie. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of