Spoedgevallen & transit

  • Postal address

    Laarbeeklaan 101

    1090 Jette

    Belgium

Organisatieprofiel

Organisation profile

De afdeling Spoedeisende hulp van het UZ Brussel is een multidisciplinaire dienst die sinds de lancering van het ziekenhuis in 1977 uitgegroeid is tot een van de grootste noodeenheden van het land. Elk jaar worden ongeveer 60.000 patiënten (inclusief ¼ kinderen) die aan verschillende aandoeningen lijden onderzocht en behandeld. De afdeling werkt nauw samen met alle medische afdelingen en centers of excellence van het ziekenhuis, verwijzende artsen en specialisten van andere ziekenhuizen.

Daarnaast kan de Spoedeisende Hulp van het UZ Brussel beroep doen op 37 medische specialiteiten, een 24/7 functionerende operatieafdeling en zes afdelingen voor intensieve geneeskunde. Bij de zorg voor zieke kinderen werkt de spoedeisende hulp nauw samen met alle diensten van het kinderziekenhuis, in het bijzonder de afdelingen voor intensieve kindergeneeskunde en neonatologie.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Spoedgevallen & transit actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van de leden van deze organisatie. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of