Projecten per jaar
Organisatieprofiel
Organisation profile
De alliantie onderzoeksgroep richt zich op het ontrafelen van nieuwe, onontdekte, gefermenteerde voedselecosystemen voor:
(I) Screening voor en isolatie / identificatie van voedselkwaliteit micro-organismen, en beschrijving van nieuwe taxa (melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën, staphylococci, bacillen, gisten, ...)
(II) Studie van de soortenverscheidenheid, gemeenschapsdynamiek en metabolietanalyse van gefermenteerde voedingsmiddelen en dranken in de sectoren zuivel, vlees, bakkerij, groente, cacao en gefermenteerde dranken.
(III) Functionaliteitanalyse van nieuwe, efficiënte, functionele starterculturen (simulatiemedia, wiskundige modellering, validatie door middel van kwaliteits- en uitdagingstests, ...)
Vingerafdruk
Netwerk
-
IOF3017: GEAR: “Industriële Voedingsbiotechnologie: Levensmiddelen-fermentaties en Functionele Starterculturen ”
De Vuyst, L., Leroy, F. & Weckx, S.
1/01/21 → 31/12/25
Project: Toegepast
-
SRP7: Begrijpen van het concurrentievermogen en de functionele rol van micro-organismen in gefermenteerde voedselecosystemen
De Vuyst, L., Leroy, F., Weckx, S., De Vuyst, L. & Leroy, F.
1/11/12 → 31/10/24
Project: Fundamenteel
-
Is progress being made on Canada's palliative care framework and action plan? A survey of stakeholder perspectives
Pesut, B., Thorne, S., Huisken, A., Wright, D. K., Chambaere, K., Tishelman, C. & Ghosh, S., 14 okt 2022, In: BMC Palliative Care. 21, 1, 16 blz., 182.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand1 Citaat (Scopus)15 Downloads (Pure) -
A Combined Metagenomics and Metatranscriptomics Approach to Unravel Costa Rican Cocoa Box Fermentation Processes Reveals Yet Unreported Microbial Species and Functionalities
Verce, M., Schoonejans, J., Hernandez Aguirre, C., Molina-Bravo, R., De Vuyst, L. & Weckx, S., 16 feb 2021, In: Frontiers in Microbiology. 12, blz. 641185 24 blz., 641185.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand20 Citaten (Scopus)85 Downloads (Pure) -
Curing of cocoa beans: fine-scale monitoring of the starter cultures applied and metabolomics of the fermentation and drying steps
Diaz Munoz, C., Van de Voorde, D., Comasio, A., Verce, M., Hernandez Aguirre, C., Weckx, S. & De Vuyst, L., 11 jan 2021, In: Frontiers in Microbiology. 11, 27 blz., 616875.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand15 Citaten (Scopus)204 Downloads (Pure) -
Lemon juice and apple juice used as source of citrate and malate, respectively, enhance the formation of buttery aroma compounds and/or organic acids during Type 2 and Type 3 sourdough productions performed with Companilactobacillus crustorum LMG 23699
Comasio, A., Van Kerrebroeck, S. & De Vuyst, L., 2 feb 2021, In: International Journal of Food Microbiology. 339, 11 blz., 109020.Onderzoeksoutput: Article › peer review
5 Citaten (Scopus) -
Next-generation sequencing to enhance the taxonomic resolution of the microbiological analysis of meat and meat-derived products
Van Reckem, E. N., De Vuyst, L., Weckx, S. & Leroy, F., feb 2021, In: Current Opinion in Food Science. 37, blz. 58-65 8 blz.Onderzoeksoutput: Article › peer review
12 Citaten (Scopus)
Activiteiten
-
-
Omics approaches to understand sourdough fermentation processes
Stefan Weckx (Contributor), Simon Van Kerrebroeck (Contributor) & Luc De Vuyst (Keynote speaker)
6 jun 2018Activiteit: Talk or presentation at a conference
-
-
Cristina Alexandra Cifuentes Castillo
Luc De Vuyst (Member)
2018Activiteit: Hosting an academic visitor
-