Vlaams Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken

  • Pleinlaan 2

    1050 Brussels

    Belgium

Organisatieprofiel

Organisation profile

De alliantie onderzoeksgroep richt zich op het ontrafelen van nieuwe, onontdekte, gefermenteerde voedselecosystemen voor:

(I) Screening voor en isolatie / identificatie van voedselkwaliteit micro-organismen, en beschrijving van nieuwe taxa (melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën, staphylococci, bacillen, gisten, ...)


(II) Studie van de soortenverscheidenheid, gemeenschapsdynamiek en metabolietanalyse van gefermenteerde voedingsmiddelen en dranken in de sectoren zuivel, vlees, bakkerij, groente, cacao en gefermenteerde dranken.

(III) Functionaliteitanalyse van nieuwe, efficiënte, functionele starterculturen (simulatiemedia, wiskundige modellering, validatie door middel van kwaliteits- en uitdagingstests, ...)

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Vlaams Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van de leden van deze organisatie. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Netwerk

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of