Projecten per jaar
Organisatieprofiel
Organisation profile
"De onderzoeksgroep Industriele Microbiologie en Voedingsbiotechnologie is gesticht in oktober 1994. Deze groep vloeit voort uit de onderafdeling Biochemische Ingenieurstechniek van de Vakgroep Chemische Ingenieurstechnieken en Industriële Scheikunde. Het onderzoeksthema is 'Onderzoek en Ontwikkeling voor een gezond dieet'. De oprichting van IMDO betekende de eigenlijke start van onderzoek in de voedingsbiotechnologie aan de Vrije Universiteit Brussel. De onderzoeksgroep is heden een van de onderzoekszwaartepunten van de universiteit"
Vingerafdruk
Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar
Profielen
-
Ziggy Baert
- Vrije Universiteit Brussel
- Toegepaste Biologische Wetenschappen - Technisch medewerker
- Industriële Microbiologie
Persoon: Administratief/technisch personeel
-
Francesco Bonaldo
- Vrije Universiteit Brussel
- Faculteit van de Wetenschappen
- Toegepaste Biologische Wetenschappen - Doctoral scholarschip
- Industriële Microbiologie
Persoon: Onderzoeker, Doctoraat, Doctorandus
-
Dries Bongaerts
- Vrije Universiteit Brussel
- Toegepaste Biologische Wetenschappen - Scientific employee
- Faculteit van de Wetenschappen
- Industriële Microbiologie
Persoon: Onderzoeker, Doctoraat, Doctorandus
-
Arne Bouchez
- Vrije Universiteit Brussel
- Toegepaste Biologische Wetenschappen - Doctoral scholarschip
- Industriële Microbiologie
- Faculteit van de Wetenschappen
Persoon: Onderzoeker, Doctoraat, Doctorandus
-
OZR4211: Bilateral cooperation within the framework of a joint doctoral project: benchfee for joint PhD VUB - ULiège, ALI Amira
24/11/23 → 23/11/27
Project: Fundamenteel
-
EUAR85: HealthFerm : Innovatieve op puls en graan gebaseerde voedselfermentaties voor de menselijke gezondheid en duurzame voeding
1/09/22 → 31/08/26
Project: Toegepast
-
FWOEOS21: Landbouw, dieet en voedingswaarde in Grieks-Romeins Egypte. Een herwaardering van antieke voeding, voedselbewerking en ondervoeding.
Erdkamp, P., Leroy, F. & Heinrich, F.
1/01/22 → 31/12/25
Project: Fundamenteel
-
OZR3916: Bilateral cooperation within the framework of a joint doctoral project: benchfee for joint PhD VUB - KU Leuven, COLLAERTS Gilles
14/12/21 → 13/12/25
Project: Fundamenteel
-
EUAR69: Horizon2020 PATHWAYS : Routes voor transities naar duurzaamheid in de veehouderij en voedselsystemen
1/09/21 → 31/08/26
Project: Toegepast
Onderzoeksoutput
-
Microbial ecology and metabolite dynamics of backslopped triticale sourdough productions and the impact of scale
Gonzalez Alonso, V., Pradal-Álvarez-Prida, I., Wardhana, Y. R., Cnockaert, M., Wieme, A., Vandamme, P. & De Vuyst, L., 2 jan 2024, In: International Journal of Food Microbiology. 408, blz. 1-22 22 blz., 110445.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand9 Downloads (Pure) -
An in-depth multiphasic analysis of the chocolate production chain, from bean to bar, demonstrates the superiority of Saccharomyces cerevisiae over Hanseniaspora opuntiae as functional starter culture during cocoa fermentation.
Diaz Munoz, C., Van de Voorde, D., Tuenter, E., Lemarcq, V., Van de Walle, D., Pedro Soares Maio, J., Mencía, A., Hernandez, C. E., Comasio, A., Sioriki, E., Weckx, S., Pieters, L., Dewettinck, K. & De Vuyst, L., feb 2023, In: Food Microbiology. 109, 24 blz., 104115.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand7 Citaten (Scopus)3 Downloads (Pure) -
Bacterial species diversity of traditionally ripened sheep legs from the Faroe Islands (skerpikjøt)
Charmpi, C., Thamsborg, K. K. M., Mikalsen, S-O., Magnussen, E., Sosa Fajardo, A., Van Der Veken, D., Leisner, J. J. & Leroy, F., 2 feb 2023, In: International Journal of Food Microbiology. 386, 110023.Onderzoeksoutput: Article › peer review
2 Citaten (Scopus) -
Can we estimate the impact of small targeted dietary changes on human health and environmental sustainability?
Leroy, F., Ortenzi, F., McAuliffe, G. A., Nordhagen, S., van Vliet, S., del Prado, A. & Beal, T., sep 2023, In: Environmental Impact Assessment Review. 102, 0195-9255, blz. 1-6 6 blz., 107222.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open AccessBestand2 Downloads (Pure) -
Challenge tests reveal limited outgrowth of proteolytic Clostridium botulinum during the production of nitrate- and nitrite-free fermented sausages
Van Der Veken, D., Poortmans, M., Dewulf, L., Fraeye, I., Michiels, C. & Leroy, F., jun 2023, In: Meat Science. 200, blz. 1-13 13 blz., 109158.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Activiteiten
-
Steering meting VIII
Inés Pradal-Álvarez-Prida (Speaker)
14 feb 2023Activiteit: Talk or presentation at a workshop/seminar
-
FIBRAXFUN Advisory meeting09
Victor Gonzalez Alonso (Speaker)
21 nov 2023Activiteit: Talk or presentation at a workshop/seminar
-
Antonella Pasqualone
Frits Heinrich (Host)
30 mrt 2023 → 30 apr 2023Activiteit: Hosting an academic visitor
-
-
Domestication of non-Saccharomyces yeasts isolated from fermented food ecosystems
Cristian Diaz Munoz (Recipient), Luc De Vuyst (Supervisor) & Stefan Weckx (Supervisor)
2023 → …Activiteit: Written proposal
Uitrusting
-
Cooled centrifuge Dupont Sorvall RC-5C Plus
Industriële MicrobiologieUitrusting/faciliteit: Equipment
-
-
-