• Telefoon+32-2-4776977, +32-2-4776970
  • Laarbeeklaan 101

    1090 Jette

    Belgium

Organisatieprofiel

Organisation profile

De dienst informatiesystemen in het UZ Brussel is een innovatieve dienst. We onderzoeken en trachtten via het Klinisch Werkstation (KWS) de manier te verbeteren waarop gebruikersprocessen binnen de medische sector en het UZ Brussel in het bijzonder uitgevoerd worden gebruik makend van nieuwe alternatieven die ICT ons biedt. Dat zie je terug in onze missie: het vertalen van medische en medico-administratieve processen naar direct toepasbare ICT-oplossingen gebaseerd op de nieuwste technologieen (medische expertsystemen, telematica workflow mechanismen, multi-tierarchitecturen, J2EE ...).

Haar werking is zowel proactief als reactief. De proactieve rol is het zoeken naar ICT-oplossingen die de processen en de doelstellingen van het universitair ziekenhuis ondersteunen. Dit leidt tot interessante inzichten en visieverbreding. 

Diverse onderzoeksprojecten:

Workflow in de medische sector ten behoeve van de "Medical Organiser" applicatie
Klinisch beslissingsondersteunend system voor drug-drug, drug-lab interacties, ....
Long term storage van medische (video)beelden
Elektronische zorgpaden
Beheer van allerhande biosignalen

 

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Medische Informatica actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van de leden van deze organisatie. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Netwerk

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of