MOBI - Onderzoekscentrum voor elektromobiliteit

  • Postal address

    Pleinlaan 2

    1050 Brussels

    Belgium

Organisatieprofiel

Organisation profile

MOBI is dé innovatieve onderzoekshub voor elektromobiliteit in Europa, en heeft als doel een sterke bijdrage te leveren aan een duurzamere samenleving. Met meer dan 100 specialisten vormen we een multidisciplinair team dat de transitie naar een milieuvriendelijker en geëlektrificeerd mobiliteits- en transportsysteem ondersteunt.

Een unieke mix van technische, milieu en socio-economische vaardigheden is dé sterkte van onze onderzoeksgroep. Zo is MOBI hét technologische expertisecentrum op tal van vlakken gaande van elektrisch en autonoom rijden, tot innovatieve batterijen, intelligente aandrijfsystemen en energiemanagement, vermogenselektronica en laadinfrastructuur. Bovendien bieden we kennis aan (betreffende) business planning en consumentengedrag, en kijken we naar de integratie van elektrische voertuigen in energiegemeenschappen en smart grids.

Deze brede aanpak stelt MOBI in staat om duurzame en innovatie oplossingen en elektrificatiestrategieën te ontwikkelen die breed gedragen worden door alle partijen die meewerken aan de elektrische (autonome) vloot van de toekomst.  

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop MOBI - Onderzoekscentrum voor elektromobiliteit actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van de leden van deze organisatie. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of