Geen foto van Inge Gies
 • Laarbeeklaan 101

  1090 Jette

  Belgium

 • Laarbeeklaan 101

  1090 Brussels

  Belgium

 • Bron: Scopus
 • Berekend op basis van aantal in Pure opgeslagen publicaties en citaties van Scopus
20042023

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Expertise

1. Onderzoek naar fertiliteitspreservatie bij kinderen: 

In samenwerking met de onderzoeksgroep BITE (olv Prof Goossens) en de dienst fertiliteit van het UZ Brussel (olv Prof Tournaye) wordt doorgedreven klinisch en basis onderzoek verricht bij pediatrische patiënten met verschillende pathologie:

- patiënten met het Klinefelter syndroom: vanuit de multidisciplinaire Klinefelter kliniek, waarbij ik fungeer als verantwoordelijke voor de pediatrische populatie, worden patiënten gerecruteerd om prepubair, pubair en bij einde van de puberteit de fertiliteitsstatus en de slaagkansen van fertiliteitspreservatie te bestuderen.

-patiënten na oncologische behandeling: tijdens de klinische opvolging van kinderen die een gonadotoxische behandeling ondergingen op jonge leeftijd, wordt nagekeken welke factoren een rol spelen bij persisterende gonadale werking.

-patiënten met DSD (Disorder of Sexual Dysfunction) worden binnen de dienst kinderendocrinologie systematisch klinisch opgevolgd, deels binnen het endo-ERN netwerk. Fertiliteitspreservatie is ook bij deze patiënten populatie belangrijk, en onderzoek hiernaar wordt opgestart.

 

2. Onderzoek naar obesitas bij kinderen:

In mijn functie als verantwoordelijke van de obesitaskliniek voor kinderen binnen het UZ Brussel, startte ik in 2016, in samenwerking met het UZ Leuven (dienst gynaecologie, Prof Roland De Vlieger), onderzoek op naar de intra-uteriene programmatie van vetcellen.  

3. Onderzoek naar nieuwe technologie bij pediatrische diabetes patiënten:

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar nieuwe technologie bij diabetes type 1 patiënten. De voorbije 3 jaar leidde ik 2 projecten in deze sector: het mobile health project binnen AP19 van het kabinet van Minister De Block en het icon.imec ROBO-CURE project rond gebruik van sociale robots bij diabetes. Een bijkomend project rond opstart van sport bij kinderen met diabetes, en remote monitoring van hun bloedsuikerwaarden, werd in september 2018 opgestart.

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Inge Gies actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
 • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of