• Pleinlaan 2

    1050 Brussels

    Belgium

  • Bron: Scopus
  • Berekend op basis van aantal in Pure opgeslagen publicaties en citaties van Scopus
20022024

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Expertise

Prof. dr. Kristof Verfaillie is Licentiaat in de Criminologische wetenschappen (VUB, 2002), Master of European Criminology 
and European Criminal Justice Systems (Ugent, 2003), en Doctor in de Criminologische Wetenschappen (VUB, 2017). Hij was eerder actief als wetenschappelijk medewerker aan The Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP) van de Universiteit Gent, de onderzoeksgroep Law Science, Technology and Society Studies(LSTS) van de Vrije Universiteit Brussel en als gastdocent aan de Nationale School voor Officieren (Federale politie België). Als visiting scholar was hij verbonden aan de Universiteit van Edinburgh (2019).

Kristof Verfaillie doceert o.a. criminologische sociologie en actuele vraagstukken in het veiligheidsbeleid. Hij is gespecialiseerd in criminologisch-sociologisch onderzoek naar daderschap en naar het 
gebruik van multi-agency werk voor de aanpak van criminaliteit. Hij begeleidt doctoraatsonderzoek naar de implementatie van multi-agency benaderingen voor de aanpak van lokale criminaliteit en gewelddadig extremisme, de communicatie van terreurdreigingen, en de rol van neutraliseringstechnieken in processen van gewelddadig extremisme. 

Hij was promotor van een evaluatieonderzoek naar de rol van de lokale politie in de bestrijding van terrorisme en naar het gebruik van risico-taxatietools bij het OCAD en begeleidt momenteel onderzoek naar de implementatie van risico-taxatie in de justitiehuizen in Vlaanderen. 

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Kristof Verfaillie actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of