Projecten per jaar
Persoonlijk profiel
Expertise
- geschiedenis- arbeidsrelaties- arbeid- hotels, restaurants en cafés- koks- kelners- arbeidsmigratie- wereldtentoonstellingen- fooien
Vingerafdruk
- 1 Soortgelijke profielen
-
CONO327: Internationaal colloquium: "Eetcultuur: convergenties en divergenties in Europa sedert 1800. De keuken van de elite, bourgeoisie en middenklassen" (Brussel, 10 - 11 december 2010)
De Vooght, D., Van den Eeckhout, P., Teughels, N., Scholliers, P. & Jacobs, M.
26/07/10 → …
Project: Fundamenteel
-
CONO197: Cultuurhistorische tentoonstelling over aristocratische eetcultuur in de 19de Eeuw - 2006 - Desserten van stand.
Scholliers, P., Van den Eeckhout, P. & Onghena, S.
16/05/06 → …
Project: Fundamenteel
-
-
IRP2: Kwaliteit, veiligheid en gezondheid van voeding sinds 1950: maatschappelijke controverse en biotechnologische veranderingen.
Degreef, F., Scholliers, P., Van den Eeckhout, P., De Vuyst, L. & Leroy, F.
1/01/13 → 31/12/17
Project: Fundamenteel
-
CONO366: Dat smaakt naar thuis. Voeding, identiteit, plaats en herinnering in Europa vanuit een historisch perspectief (19e en 20e eeuw)
De Maret, O., Geyzen, A., Van den Eeckhout, P. & Scholliers, P.
9/02/12 → 10/02/12
Project: Fundamenteel
Onderzoeksoutput
-
Revenus des ménages ouvriers
Van den Eeckhout, P. & Scholliers, P., 2018, Encyclopédie de l'histoire des femmes en Belgique, 19e-20e siècles. Gubin, E. & Jacques, C. (redactie). Brussels: Racine, blz. 506-510 5 blz.Onderzoeksoutput: Entry for encyclopedia/dictionary
Open AccessBestand40 Downloads (Pure) -
Publicatie van wetgevende normen sedert de "Franse tijd"
De Ruysscher, D. & Van den Eeckhout, P., 20 sep 2017, Bronnen voor de studie van het hedendaagse België, 19e-21e eeuw. Brussel: Koninklijke Commissie voor Geschiedenis, blz. 327-337Onderzoeksoutput: Chapter
-
A Bruxelles on licencie d'abord les Belges. La crise et le secteur des hôtels, restaurants et cafés
Van den Eeckhout, P., 2015, Les Cahiers de la Fonderie, 50, blz. 89-94 6 blz.Onderzoeksoutput: Article › Vulgarizing
-
Foreign hospitality workers at the 1910 Brussels World and International Exhibition
Van den Eeckhout, P., 2015, A taste of progress: Food at International and World Exhibitions in the nineteenth and twentieth centuries. Teughels, N. & Scholliers, P. (redactie). Farnham: Ashgate, blz. 257-274 18 blz.Onderzoeksoutput: Chapter › peer review
2 Citaten (Scopus) -
Waiters, waitresses, and their tips in Western Europe before World War I
Van den Eeckhout, P., 2015, In: International Review of Social History. 60, blz. 349-378 30 blz.Onderzoeksoutput: Article › peer review
Open Access4 Citaten (Scopus)
Activiteiten
-
10th European Social Science History Conference. Session "Between craft and wage labour".
Patricia Van den Eeckhout (Speaker)
26 apr 2014Activiteit: Talk or presentation at a conference
-
International symposium: Food and Major Exhibitions in the 19th and 20th Centuries
Patricia Van den Eeckhout (Organiser)
16 sep 2013 → 19 sep 2013Activiteit: Participation in workshop, seminar
-
Politieke retoriek voor beginners
Patricia Van den Eeckhout (Speaker)
24 okt 2013Activiteit: Talk at a public lecture/debate
-
Food and Major Exhibitions in the 19th and 20th Centuries
Patricia Van den Eeckhout (Speaker)
16 sep 2013 → 19 sep 2013Activiteit: Talk or presentation at a workshop/seminar
Scriptie
-
N-VA: partij met een agenda voor het middenveld? Een discoursanalytisch onderzoek naar de houding van de N-VA tegenover het maatschappelijk middenveld
Auteur: Vanwildermeersch, B., Van Den Eeckhout, P., Verthé, T. & Beyens, S., mei 2014Scriptie/Masterproef: Master's Thesis
-
The Impact of Gender Quota in Albania: Research on the Descriptive Representation of 'Quota Women'
Auteur: Rexha, S., Celis, K., Van Den Eeckhout, P. & Woodward, A., sep 2014Scriptie/Masterproef: Master's Thesis