Een microservice framework voor het gebruik van meerdere programmeerparadigma's in rijke internettoepassingen

Projectdetails

!!Description

Een huidige trend bij het ontwikkelen van applicaties is er een in de richting van "Rich Internet Applications" (RIAs). RIAs delen veel eigenschappen met traditionele desktop applicaties, maar met de extra complexiteit dat ze gebouwd worden bovenop web technologieën. Vandaag bouwen ontwikkelaars RIAs met een mix van meerdere technologieën die de vereisten van de applicatie vervullen (reactief, real-time, persistent, enz.). Echter ondervinden wij dat deze verschillende technologieën samengebracht worden zonder na te denken over de semantiek (of betekenis) van hun interactie. Bijvoorbeeld, wat gebeurt er wanneer de resultaten van een op streams gebaseerde programma opgeslagen wordt in een database, en de database is te traag om alle data te verwerken? Vertraagt de applicatie? Crasht de applicatie? Gaat er data verloren?

Ons doel is om een framework te maken waarin al deze verschillende technologieën kunnen samenleven in één applicatie. De hoofdas waarop we het probleem bestuderen is de compositie van imperatieve programma's met reactieve programma's, vermits de interactie tussen beiden momenteel slecht is onderzocht. Ons voorstel is om het idee achter "microservices" (welke momenteel exclusief gebruikt worden bij server-side ontwikkeling) te gebruiken om op een schone manier de verschillende technologieën te scheiden van elkaar, en we voorzien een aantal "compositie operators" om hen allemaal samen te lijmen op een goed gedefinieerde manier. Met ons framework hopen wij de ontwikkeling van RIAs simpeler te maken, meer systematisch, en meer uniform (door dezelfde technologie te gebruiken op zowel client als server), met als resultaat minder bugs.
Korte titelFWO SB mandaat
AcroniemFWOSB49
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/1831/12/21

Keywords

  • internet

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Numerical analysis

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.