Een nieuwe, compacte and energie efficiënte dubbele motor actuator voor dynamische applicaties in robots.

Projectdetails

!!Description

De aandrijvers van toekomstige robots moeten een hoog koppel leveren terwijl ze licht van gewicht, compact en energiezuinig zijn. Vandaar dat de elektromotoren die in robots worden gebruikt, in de loop der jaren zwaar zijn bestudeerd en geoptimaliseerd en een betrouwbare bron van mechanisch vermogen zijn, vooral wanneer
gecombineerd met goed ontworpen versnellingsbakken. De efficiëntie van deze motoren kan echter drastisch dalen wanneer de snelheid en het koppel verschillen van de nominale waarden. Dit is echter het geval in veel toepassingen in de robotica, waar ze een breed scala aan werkomstandigheden tegenkomen: snel reikende bewegingen (waarbij krachten klein zijn) en grote krachten uitoefenen (waarbij snelheden laag zijn). Derhalve worden systemen ontwikkeld die hun manier van werken tijdens bedrijf kunnen aanpassen, b.v. van dergelijke systemen zijn Continuously Variable Transmissions (CVT's) en Dual Motor Actuators (DMA's). Deze systemen zijn vooral bestudeerd voor de automobielsector, maar niet voor robotische toepassingen. Niettemin heeft onderzoek aangetoond dat ze de energie-efficiëntie drastisch kunnen verhogen.

In het voorgestelde doctoraatsproject wordt een nieuw transmissiesysteem gepresenteerd, geïnspireerd door het werk van mijn masterscriptie. Deze transmissie heeft het potentieel om zeer hoge overbrengingsverhoudingen en het werkingsbereik te verkrijgen dat vereist is voor typische robotische toepassingen, terwijl het compact en efficiënt blijft. De transmissie wordt bediend door twee motoren om een ​​extra mate van flexibiliteit te verkrijgen die optimaal wordt geregeld om de totale energiekosten te verlagen.
AcroniemFWOSB67
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/01/1931/03/23

Flemish discipline codes

  • Other computer engineering, information technology and mathematical engineering not elsewhere classified

Keywords

  • Robots