Een Schaalbaar Reactief Raamwerk voor Online Big Data Applicaties

Projectdetails

!!Description

In 2015 werden naar schatting 2.500.000 terabytes aan gegevens elke dag geproduceerd. Een aanzienlijk deel van deze gegevens wordt continu geproduceerd door alomtegenwoordige apparaten zoals smartphones, sensoren in sensornetwerken, enzovoort. Met de komst van het Internet-of-Things (IoT) zal het aantal apparaten alleen maar toenemen. Veel van deze continu geproduceerde gegevens zijn beschikbaar in de vorm van online gegevens
streams, die door ontwikkelaars kunnen worden gebruikt om online big data-applicaties te maken: applicaties die deze streams in realtime automatisch verwerken, zodat veranderingen in de buitenwereld onmiddellijk worden weerspiegeld in de staat van de applicatie.
Het huidige technologische landschap maakt het moeilijk om dergelijke applicaties te ontwikkelen, en vereist vaker de combinatie van meerdere geavanceerde technologieën en frameworks in complexe stapels van, mogelijk incompatibele, software. Dit is problematisch voor kleinere bedrijven, die het geld van "grote internetbedrijven" missen om de nodige grote teams van experts aan te nemen.
We stellen voor een nieuw framework te ontwikkelen waarmee ontwikkelaars online big data-applicaties kunnen schrijven met behulp van een nieuwe reactieve programmeertaal. Reactieve programmeertalen stellen ontwikkelaars in staat om applicaties in een meer declaratieve en expressieve stijl te schrijven: ontwikkelaars kunnen uitdrukken wat er moet gebeuren met data, en de taalruntime zorgt voor de gedistribueerde uitvoering van de applicatie op een cluster, in een elastische en fouttolerante omgeving manier.
Korte titelFWO SB mandaat
AcroniemFWOSB50
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/01/1831/12/21

Keywords

  • big data
  • internet