Alumni event SCOM 2009, "Brussel, stad van Communicatie" 20 mei 2009

De Vakgroep Communicatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel organiseerde op woensdag 20 mei 2009 voor de derde keer haar Alumni-event op de VUB Campus Etterbeek. Deze editie stond in het teken van 'Brussel, Stad van Communicatie'. Als vestigingsplaats van de belangrijkste communicatie- en reclameagentschappen, mediabedrijven, persagentschappen, internationale journalisten en lobbyisten kan Brussel terecht de claim van hoofdstad van de communicatie maken. Als Vakgroep Communicatiewetenschappen willen wij deze claim versterken. Ook al omdat we n.a.v. de universitaire doorlichtingscommissie als beste opleiding Communicatiewetenschappen in Vlaanderen uit de bus kwamen voor de accreditatie van 2008.

Ook voor de laatste editie namen weer enkele honderden van oud-studenten Communicatiewetenschappen deel. De avond werd ingeleid door de Rector, prof. dr. Paul De Knop, met zijn visie over de rol van Brussel en de Vrije Universiteit Brussel in het bredere universitaire en maatschappelijke landschap. Daarna hield prof. dr. Jean Paul Van Bendegem, decaan van de Faculteit Letteren & Wijsbegeerte, een lezing waarin hij zijn ideeën toelichtte over de universiteit van de toekomst. Gastdocent en directeur van think.BBDO, Fons Van Dyck, sloot het geheel af met een statement over 'Het Merk Brussel, het merk VUB'. Aansluitend vond de 'meet-and- greet' plaats, waarbij de alumni vergast werden op Brusselse streekproducten. De after-party werd ingezet met een optreden van Lapaz, een poprock groep waarin VUB studenten actief zijn, waarna de DJs van XLAir het overnamen tot in de late uurtjes. Foto's gemaakt tijdens het event door fotografe Bernadette Mergaerts kunnen hier bekeken worden.
AcroniemCONO280
StatusActief
Effectieve start/einddatum25/03/09 → …