Een analyse van de taalsituatie in de Vlaamse Rand rond Brussel

Projectdetails

!!Description

Een van de speerpunten in het BRIO-onderzoek blijft de taalbarometer, een wetenschappelijk monitoringsinstrument, ontwikkeld door BRIO-socioloog Rudi Janssens. Het betreft een uniek en uitgebreid survey-onderzoek (2.500 respondenten) om het taalgebruik op een wetenschappelijke manier in kaart te brengen.

Het BRIO-taalbarometeronderzoek groeide uit tot een gewaardeerd wetenschappelijk project dat niet alleen aan de Vlaamse maar ook aan verschillende buitenlandse universiteiten als lesmateriaal en als basis voor onderzoeksprojecten wordt gebruikt , of als illustratie van ‘social impact research’. De vorige taalbarometers over Brussel (2001, 2007, 2013 en 2018) en de Rand (2014 en 2019) genoten ook ruime weerslag in de binnenlandse en buitenlandse pers en werden door ‘De Taalsector’ onderscheiden met de prijs voor de beste taalpublicatie van het jaar 2013.
AcroniemVLOV161
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/03/2231/07/24

Keywords

  • Analyse
  • Taalsituatie
  • Vlaamse Rand
  • Brussel

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Other political science not elsewhere classified

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.