Back School of Brain School voor patiënten die lumbale radiculopathie ondergaan? Een multicenter gerandomiseerde gecontroleerde trial met een follow-up van twee jaar

Projectdetails

!!Description

Het primaire wetenschappelijke doel van het onderzoek omvat het onderzoeken of peri-operatieve pijn neurowetenschappen (PPNE of 'hersenschool') effectiever is dan klassieke naschoolse opvang bij het verminderen van pijn en het verbeteren van pijnremming bij patiënten die een operatie ondergaan voor spinale radiculopathie. Een secundaire doelstelling houdt in dat onderzocht moet worden of PPNE effectiever is dan klassieke back-school in het geven van gedragsverandering (dat wil zeggen afnemende postoperatieve zorguitgaven voor lumbale radiculopathie), het verbeteren van het functioneren in het dagelijks leven en het verbeteren van de chirurgische ervaring (= beter voorbereid op een operatie, een operatie die aan hun verwachtingen voldoet) bij patiënten die een operatie ondergaan voor spinale radiculopathie.
AcroniemIWTTBM15
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/11/1531/10/19

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Diagnostic radiology

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.