OZR opvangmandaat: De impact van emergente dynamiek in realistische gedecentraliseerde multi-agent systemen met een heterogene populatie van artificiële agenten

Projectdetails

!!Description

Dankzij de huidige voortgang in kunstmatige intelligentie zal het aantal complexe multi-agent systemen met geavanceerde kunstmatige agenten alleen maar toenemen. Aangezien interacties in deze systemen voor zeer complexe en niet-deterministische dynamieken kunnen zorgen, is het niet eenvoudig te voorspellen of
de impact van het resulterende multi-agent gedrag positief of negatief zal zijn voor de agenten of het systeem. Toch is het van cruciaal belang dat we dergelijke dynamieken begrijpen, vooral wanneer we systemen beschouwen waar de resulterende dynamieken aanzienlijke maatschappelijke schade zouden kunnen toebrengen. In dit voorstel wil ik de impact bestuderen van de emergente dynamiek in realistische gedecentraliseerde systemen waar agenten gemengde drijfveren hebben. Ik zal de condities meten waaronder de resulterende dynamiek gunstig of schadelijk is voor ofwel een verzameling agenten ofwel de gehele omgeving. Anders dan vorig werk zal ik mijn experimenten uitvoeren met een heterogene populatie van agenten met variërende capaciteiten, inclusief communicatie en coalitievorming, om dichter aan te sluiten bij realistische scenario's.

Ik zal mijn theoretische bijdragen toepassen op automatische energiehandel in smart grids, waar slimme energieagenten
autonoom handelen in naam van hun menselijke eigenaars. Door de algemene aard van mijn experimenten zullen de resultaten makkelijk over te dragen zijn naar andere domeinen zoals warmtemanagement, smart shipping en logistiek.
AcroniemOZR3818
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/11/2131/10/22

Keywords

  • Multi-Agent Reinforcement Learning
  • emergent dynamics
  • partially observable stochastic games with mixed incentives

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Machine learning and decision making
  • Neural, evolutionary and fuzzy computation
  • Adaptive agents and intelligent robotics

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.