Brussels Interdisciplinair onderzoekscentrum voor Migratie en Diversiteit (BIRMM)

Projectdetails

!!Description

Migratie is één van de belangrijkse dynamieken in bredere processen van globalisering die resulteren in economische en sociale verandering. De VUB doet veel onderzoek omtrent deze thema’s, en dit verspreid over verschillende disciplines, vakgroepen en onderzoeksteams. Met deze aanvraag streven we ernaar om deze rijke expertise te bundelen binnen het ‘Brussels Interdisciplinair Onderzoekscentrum voor Migratie en Minderheden’ (BIRMM). BIRMM werd bottom-up gecrëeerd in januari 2018 door geëngageerde VUB professoren. Nu, één jaar later kan BIRMM al rekenen op de expertise en het engagement van ongeveer
100 VUB onderzoekers van 11 disciplines en 13 onderzoeksteams. De erkenning van BIRMM als een
‘Interdisciplinair Expertisecentrum’ zorgt voor een noodzakelijke steun van bovenaf om het ontluikende interdisciplinaire werk binnen de VUB te ondersteunen en de muren tussen de discplines neer te halen. BIRMM heeft de ambitie om een leidend onderzoekscentrum te worden in België en ver daarbuiten. Het zal dit doen door interdisciplinaire kennis-uitwisseling en kennis-productie binnen de VUB (1); door actief engagement binnen het leidende Europese network van onderzoekscentra omtrent migratie en diversiteit (IMISCOE) en erbuiten (2); en door de zichtbaarheid van het VUB onderzoek te vergroten in de wereld buiten academia (3).

Project result

https://birmm.research.vub.be/
Korte titelBIRMM
AcroniemIRP14
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/11/1931/10/24

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Citizenship

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.