BRUTUS: Brusselse tutoren voor scholieren (2020-2021)

BRUTUS, voluit Brusselse tutoren voor scholieren, is een tutoringproject waarin studenten van de Vrije Universiteit Brussel (de tutoren) kleine groepjes scholieren (de tutees),meestal kansarme, allochtone en/of anderstalige leerlingen uit het Brusselse Nederlandstalig secundair onderwijs, begeleiden bij hun leerproces zodat hun leerkansen verhogen en ze uiteindelijk kunnen doorstromen naar het hoger onderwijs. Deze begeleiding gebeurt wekelijks op school, maar na schooltijd. BRUTUS zag het licht in 2006. Het haalde aanvankelijk zijn inspiratie bij het Scholaproject van de ULB , ontstaan in 1989, maar BRUTUS legde wel eigen klemtonen en herwerkte het concept. Ondertussen kwam er een intense samenwerking tussen Schola en BRUTUS tot stand, waarbij tutoren over de taalgrens heen uitgewisseld worden.
AcroniemBRGEOZ399
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/09/2030/09/21

• Education, culture and society not elsewhere classified