Projectdetails

!!Description

Circulair en omkeerbaar bouwen is een holistische strategie om de duurzaamheid van de gebouwde omgeving te verhogen. In haar streven naar een economie van gesloten materiaalkringlopen stelt zij conventionele ontwerp- en bouwkeuzes in vraag, en zoekt zij meerwaarde op korte en lange termijn voor alle betrokkenen.

Het doelmatig ondersteunen van de praktijk in die ontwerp- en bouwkeuzes is dan ook cruciaal om de transitie naar een circulaire economie voor iedereen haalbaar en succesvol te maken. Zoals we met ons onderzoek hebben kunnen aantonen, zijn weldoordachte en vrij toegankelijke ontwerpinstrumenten onontbeerlijk voor die ondersteuning.

We zijn daarom enthousiast over het initiatief dat Leefmilieu Brussel als regelgevende maar vooral inspirerende beleidsactor neemt om die ontwerpinstrumenten verder te laten ontwikkelen en implementeren. Als team engageert VUB Architectural Engineering zich dan ook graag om deze ontwikkeling te ondersteunen.
AcroniemBRGEOZ398
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/2131/12/23

Keywords

  • Checklist
  • Omkeerbare ontwerpen
  • Circulair bouwen

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Sustainable design

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.