bomen en bossen zijn een bewezen natuurgebaseerde oplossing die bijdragen aan duurzame stedelijke ontwikkeling. Hun potentieel voor het leveren van ecosysteemdiensten, het verbeteren van de biodiversiteit en het bijdragen aan het welzijn van stedelijke samenlevingen wordt vaak onderschat en onderbenut. CLEARING HOUSE biedt bewijzen en hulpmiddelen die het mogelijk maken om het volledige potentieel van stedelijke bosgebaseerde oplossingen (UFBS) te mobiliseren voor het herstel, de herverbinding en het herstel van stedelijke ecosystemen. UFBS omvat alle maatregelen die een stad kan nemen om uitdagingen op het gebied van stedelijke ontwikkeling aan te pakken door op bomen gebaseerde ecosystemen in te zetten.

CLEARING HOUSE zal de bestaande kennis beoordelen en nieuwe gegevens verzamelen uit grootschalige analyses (WP1) en bewijsmateriaal dat naar voren komt uit de vergelijkende analyse van tien casestudy's in Europa en China (WP2), waaronder een burgerwetenschappelijke benadering. Kennis zal betrekking hebben op de sociale, economische en beleidsfactoren van UFBS, hun ontwerp en implementatie, en hun effecten op het stedelijke ecosysteem en het menselijk welzijn op alle continenten. CLEARING HOUSE implementeert vroeg in het project een co-designbenadering om ervoor te zorgen dat het onderzoeksprogramma precies aansluit bij de vraag van eindgebruikers, en stakeholders en wetenschappers betrekt bij probleemgerichte kennisgeneratie door middel van een reeks gerichte leermechanismen (WP3). CLEARING HOUSE ontwikkelt vervolgens op gebruikers gerichte output om steden, planners, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld te ondersteunen bij de implementatie van UFBS. Hulpmiddelen voor besluitvorming zoals een online applicatie, een wereldwijde benchmarkingtool en richtlijnen zullen onder meer kennis opleveren over het ontwerp, het bestuur en het beheer van UFBS, en over duurzame bedrijfsmodellen die daarop betrekking hebben (WP4). Doelgroepspecifieke communicatie- en verspreidingsactiviteiten vullen het project aan. Deze omvatten Chinees-Europese symposia voor wetenschapsbeleid (WP5) die gericht zijn op senior besluitvormers, activiteiten gericht op bedrijven en maatschappelijke organisaties, en maatregelen die burgers, waaronder schoolkinderen, bereiken (WP5).
Korte titelCLEARING HOUSE
AcroniemOZR3465
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/09/1931/08/23