Conflictoplossing met gelijke algoritmen 3

Projectdetails

!!Description

Voorspellende rechtspraak en digitalisering zijn de belangrijkste onderwerpen van het CREA3-project, dat kan worden gebruikt bij familiegeschillen in een nationale en Europese context. CREA3 wil AI-gestuurde instrumenten introduceren om EU-burgers te helpen bij het oplossen van geschillen door innovatieve speltheoretische (GT) algoritmen toe te passen. Om de toegang tot de rechter en de interactie met de rechtsstaat te verbeteren, proberen we een strategie te ontwikkelen die gericht is op harmonisatie van digitalisering en voorspellende algoritmen. Deze aanpak, die juridisch onderzoek combineert met uitgebreide text-miningtechnieken, is nieuw omdat het idee wordt onderzocht om te testen en te evalueren hoe goed familierechtsystemen in 6 EU-wetgevingen zich houden aan de nieuwe aanstaande “Verordening betreffende de digitalisering van de justitiële samenwerking en toegang tot de rechter in grensoverschrijdende burgerlijke, handels- en strafzaken”.
In het bijzonder zal het CREA3-project zich richten op de volgende behoeften:
1. Werken met e-communicatiemiddelen en documenten met e-handtekeningen van de betrokken doelgroepen (individuen, juridische professionals en rechtbanken).
2. Partijen en andere relevante actoren in familiezittingen in staat stellen deel te nemen via videoconferenties.
3. Toegang tot de rechter garanderen voor kwetsbare mensen die technische hulp nodig hebben of niet over de vereiste vaardigheden beschikken. Dit garandeert toegang tot de rechter voor burgers die door hun persoonlijke capaciteiten geen naadloze toegang hebben tot digitale hulpmiddelen.
Bovendien vormt CREA3 de definitieve en natuurlijke afsluiting van de reeds ontwikkelde projecten CREA (G.A. 766463) en CREA2 (G.A. n. 101046629), die specifiek gericht waren op het verbeteren van de digitalisering en de toegang tot de rechter in familierechtelijke zaken tussen 6 verschillende lidstaten.
Korte titelCREA3
AcroniemEU683
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/11/2431/10/26

Keywords

  • Digitalisering van rechtbanken
  • toegang tot justitie
  • interoperabiliteit
  • Artificiële Intelligentie
  • text mining

Flemish discipline codes in use since 2023

  • European law