Consistentie à la carte: Een algemeen framework voor schaalbare consistentie-gemengde applicaties

Projectdetails

!!Description

We zien een verschuiving van gecentraliseerde naar gedecentraliseerde gedistribueerde systemen. In een gedecentraliseerd systeem worden gegevens typisch gekopieerd (d.w.z. gerepliceerd) naar verschillende (mogelijk kwaadwillende) machines. Dientengevolge moeten programmeurs 1) deze kopieën handmatig synchroniseren zodat ze consistent blijven, en
2) ervoor te zorgen dat gevoelige gegevens niet worden gelekt voor niet-geautoriseerde gebruikers. Het synchronisatiemechanisme bepaalt de beschikbaarheid van het systeem, dat wil zeggen of het systeem te allen tijde lees- en schrijfopdrachten accepteert.

We stellen een algemeen referentiekader voor replicatie voor dat programmeurs in staat stelt om de consistentie en beschikbaarheid van individuele objecten in te ruilen en de verspreiding van gegevens te beheersen. Het algemene doel van dit onderzoek is om een ​​nieuw programmeermodel te ontwerpen dat de details van gegevensreplicatie verbergt maar ook de nodige privacyabstracties biedt. Als zodanig pakken we zowel de complexiteit van replicatie aan als de vertrouwenskwesties die inherent zijn aan gedecentraliseerde systemen.
AcroniemFWOSB66
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/01/1931/12/22

Flemish discipline codes

  • Other computer engineering, information technology and mathematical engineering not elsewhere classified

Keywords

  • applicaties