Contactvrije vochtigheidssensor m.b.v. millimetergolven.

Projectdetails

!!Description

Het doel van deze aanvraag is de ontwikkeling van een millimetergolven vochtigheidssensor voor de biscuitmarkt, die contactloos de absolute vochtigheid in een relatief droog en dun voedingsproduct over de ganse dikte van het product kan meten met voldoende nauwkeurigheid. De kostprijs van dergelijke sensor ligt in de grootte-orde van 13kEuro en de initiële verkoopprijs rond 45kEuro. Met deze specificaties wordt tegemoet gekomen aan de vraag van de referentieklant uit de voedingssector, ter vervanging van de destructieve proeven met nauwkeurigheid van 1% die momenteel als kwaliteitscontrole naar vochtigheid worden gebruikt. Als belangrijkste potentiële voordelen van millimetergolven tov concurrerend technologieën als microgolven en NIR, wordt aangegeven dat millimetergolven de vochtigheid over de totale diepten van het dunne koekje kunnen meten tov de oppervlakte. Dit moet toelaten niet alleen kwaliteitscontrole te kunnen uitvoeren, maar ook continue in lijn procescontrole en -sturing, wat tevens een algemene groeiende tendens is in de voedingsindustrie.
AcroniemIWT428
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/08/0931/10/10

Flemish discipline codes

  • Electrical and electronic engineering
  • Mathematical sciences
  • (Bio)medical engineering