(COVID-19 PROMPT) Naar precisieve geneeskunde voor het voorspellen van de respons op de behandeling van Covid-19 in Cuba

Projectdetails

!!Description

Het project is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de Cubaanse gezondheidszorg en het welzijn van de bevolking (SGD 3), door de ontwikkeling van modellen en instrumenten voor de toepassing van gepersonaliseerde geneeskunde. Het project richt zich op de analyse van de ziekte-patiënt dynamiek die zich aanpast aan veranderingen in de toestand van de COVID19 patiënt tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis, om het beheer van de patiënt en de toewijzing van middelen te vergemakkelijken. Het richt zich op (i) de implementatie van intelligente softwaremethoden voor de kwantificering van longaandoeningen in beeldvorming van de borstkas en (ii) de implementatie van AI-gebaseerde modellen voor de voorspelling van het COVID-19 ziektetraject door het combineren van patiëntendossiers en beeldvorming van de borstkas. Het doel is om artsen in Cubaanse openbare ziekenhuizen te voorzien van een hulpmiddel dat hen helpt bij het nemen van beslissingen en waarmee ze behandelingen beter kunnen sturen en effectief gebruik kunnen maken van bestaande middelen en technologieën om het leven van een groter aantal patiënten te redden.
Korte titelCOVID-19 PROMPT
AcroniemVLIR409
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/09/2231/08/24

Keywords

  • COVID-19
  • Medicijn
  • Cuba

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.