DARE 2023 (inschrijvingsgeld)

Projectdetails

!!Description

De DARE-zomerschool heeft tot doel masterstudenten en promovendi voor te bereiden op vervolgstudies op het gebied van gedistribueerde systemen. In deze editie richten we ons op technieken voor het ondersteunen van hoge beschikbaarheid. De school combineert theorie en praktijk. Door middel van lezingen door actieve onderzoekers in het veld, maken studenten kennis met state-of-the-art technieken en de nieuwste onderzoeksresultaten. Bovendien kunnen studenten in hands-on sessies ook bestaande kaders ontwikkelen en ermee experimenteren.

De toekomstige onderwerpen die in deze editie aan bod komen, zijn onder meer:

Inleiding tot gedistribueerde systemen met hoge beschikbaarheid
Ontwerpen en implementeren van gerepliceerde datatypes
Verificatietechnieken voor systemen met hoge beschikbaarheid
Broadcast-algoritmen
Testen en debuggen van gedistribueerde systemen
Programmeermodellen voor gerepliceerde gedistribueerde systemen
Byzantijnse fouttolerantie
DARE 2023 is een zomerschool die wordt georganiseerd binnen het Erasmus+ BlendedIntensive-programma, gefinancierd door de Europese Unie. Het bestaat uit een cursus van een week die wordt gehouden van maandag 11 september 2023 tot vrijdag 15 september 2023 aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in Brussel, België. Deze fysieke sessies worden gecombineerd met online kennismakings- en afsluitende sessies.

De welkomstsessie vindt plaats op 29 augustus 2023. Na de persoonlijke week heeft de Summer School eind september 2023 een afsluitende sessie. De evaluatie bestaat uit een klein onderzoeksproject dat tijdens de persoonlijke week wordt bepaald en mondeling verdedigd worden tijdens de slotzitting.

Na het succesvol afronden van de DARE 2023 Summer School, zal de VUB een transcript of records uitreiken voor 3 ECTS. Studenten die deelnemen aan het Erasmus+-programma kunnen erkenning krijgen voor de 3 ECTS volgens de voorwaarden uiteengezet in hun leerovereenkomst. Zelf gefinancierde deelnemers kunnen de erkenningsopties verifiëren bij hun thuisuniversiteit.
AcroniemCONI771
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum28/06/2329/06/24

Keywords

  • Summer School

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Distributed systems

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.