Ondersteuning van debuggers voor de verwerking van ‘Big Data’ in applicaties

Projectdetails

!!Description

Big Data-applicaties worden tegenwoordig populair en worden gebruikt om grote sets gegevens uit verschillende domeinen te analyseren. Veel frameworks bestaan ​​voor ontwikkelaars om hun applicaties zoals Hadoop MapReduce en Apache Spark te ontwikkelen en uit te voeren. Er is momenteel echter maar heel weinig ondersteuning voor foutopsporing beschikbaar in die kaders. Wanneer er een fout optreedt, zijn ontwikkelaars verloren in het proberen te begrijpen wat er is gebeurd met de informatie in logbestanden of gebruiken ze oplossingen om de uitvoering af te spelen die traag en tijdrovend zijn. De huidige trends wijzen erop dat Big Data-raamwerken moeten voldoen aan de vereisten van gegevensverwerkingstoepassingen die gegevensstromen analyseren, in plaats van alleen partijen opgeslagen gegevens. Eigenschappen van deze streaming-applicaties vereisen nieuwe debugging-tools die verder gaan dan de concepten van stepping en replay.
Om de ontwikkeling van Big Data-applicaties te ondersteunen, willen we rijke debugging-ondersteuning ontwerpen en implementeren die ontwikkelaars helpt softwarefouten te begrijpen en op te lossen. We zullen de combinatie van online en postmortem-foutopsporingstechnieken onderzoeken die de globale visie van een Big Data-toepassing vastleggen en tegelijkertijd vermijden om zich te verdiepen in logboeken van de grote hoeveelheid softwarecomponenten die deel uitmaken van het Big Data-framework. In plaats van een geheel nieuw programmeertaalplatform en runtime-omgeving te ontwikkelen, stellen we voor de nieuwe foutopsporingstechnieken en -hulpmiddelen te prototypen in een bestaande programmeeromgeving met een top van een mainstream Big Data-technologie.
Korte titelFWO SB Mandaat
AcroniemFWOSB44
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/1831/12/21

Keywords

  • big data
  • software

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Mathematical software

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.