Bilaterale samenwerking in het kader van gezamenlijke doctoraatsprojecten_Bench fee i.h.k. van Joint PhD VUB-ULB, Alexandra Dreesman

Het doel van dit werk is het definiëren van verschillende responsprofielen, verschillende immunotypen die gerelateerd zijn aan de klinische manifestaties. Deze gedefinieerde immunotypen zouden clinici helpen bij het differentiëren van geïnfecteerde gezonde kinderen met degenen die actieve tuberculose ontwikkelt hebben. In vervolgstudie zal opgezet worden bij kinderen met actieve tuberculose om de immunologische reactie gedurende de behandeling te karakteriseren. Het doel is om een immunotype te identificeren die als biomarker kan dienen bij een positieve respons op de behandeling.
AcroniemOZR2289
Effectieve start/einddatum16/05/1116/05/15