ECOOM : Expertisecentrum Onderzoek en Ontwikkelingmonitoring (Expertisecentrum O&O monitoring)(VERVOLG Steunpunt:O&O indicatoren 2007-2011 (SOOI))

Projectdetails

!!Description

Het Expertisecentrum Onderzoek en Ontwikkelingsmonitoring van de Vlaamse Gemeenschap (ECOOM) is een interuniversitair consortium met deelname van alle Vlaamse universiteiten (KU Leuven, UGent, VUB, UA en UHasselt). ECOOM heeft als opdracht een consistent systeem van O&O- en innovatie-indicatoren te ontwikkelen voor de Vlaamse overheid. Dit indicatorensysteem moet de Vlaamse overheid steunen om de inspanningen op vlak van innovatie en O&O in Vlaanderen in kaart te brengen. Deze activiteit van ECOOM ondersteunt de ambitie van de Vlaamse regering om de bestaande positie van Vlaanderen als innovatieve regio in Europa te consolideren en verder uit te bouwen. Om de uitdaging van de ontwikkeling van dergelijk indicatorensysteem te realiseren, werkt ECOOM nauw samen met alle relevante actoren in het Vlaamse O&O-landschap: universiteiten, onderzoeksinstellingen en de industrie. ECOOM werkt ook nauw samen met de bestaande beleidsinstellingen op dit vlak: het Instituut voor de aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen (IWT) en het departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI). Deze website biedt u een overzicht van de activiteiten van ECOOM. Hier vindt u gedetailleerde informatie over onze voornaamste bezigheden, u kunt de onderzoeksrapporten en studies downloaden en u kunt toegang krijgen tot de publieke O&O- en innovatiestatistieken voor Vlaanderen. Wij wensen u alvast een leerrijke ervaring doorheen onze webpagina’s en staan wij vanzelfsprekend klaar om uw vragen te beantwoorden en bijkomende informatie te verstrekken.
AcroniemVLW115
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/0931/12/23

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Research, science and technology policy

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.