Realiseren van Veelzijdige Prestaties in Embedded Softwaretoepassingen

Projectdetails

!!Description

Moderne computerberekeningen, gedreven door toenemende eisen in AI en robotica, zijn geëvolueerd van single-core CPU's naar heterogene architecturen voor betere prestaties, rekening houdend met beperkingen zoals energie, real-time eisen en thermische effecten. Dit leidde tot een gefragmenteerd hardwarelandschap, waar verschillende platforms en sub-componenten gespecialiseerde kennis vereisen voor efficiënte programmering. Systeemontwerpers staan voor grote uitdagingen om functies te implementeren met inachtneming van deze veelzijdige eisen.
Om deze uitdaging aan te gaan, introduceren we een wetenschappelijke methodologie met drie componenten: (1) Een Programmeeromgeving met primitieven en een annotatiesysteem voor niet-functionele eisen in domeinspecifieke algoritmen, wat precieze controle en dieper begrip van parallelle software-uitvoering mogelijk maakt. (2) Een Run-Time Omgeving die Prestatiemodellen gebruikt voor intelligente beslissingen in scheduling, geheugenbeheer en offloading op versnellers. (3) Prestatiemodellen die geavanceerde computationele theorieën en evaluaties gebruiken om het gedrag van parallelle software op heterogene hardware nauwkeurig te voorspellen en analyseren.
AcroniemOZR4235
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/02/2431/01/28

Keywords

  • prestatiemodellering
  • heterogeen computergebruik
  • realtime systemen

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.