EPISTOP

Ondanks een grote vooruitgang in het beheer van epilepsie, is nog steeds een derde van de patiënten ongevoelig voor de beschikbare medicijnen. De incidentie van epilepsie is het hoogst in de kindertijd en 50% van de kinderen ervaart epilepsie-gerelateerde comorbiditeiten, zoals ontwikkelingsachterstand en autisme. De ontwikkeling van epilepsie (epileptogenese), uitgebreid bestudeerd bij dieren, wordt nauwelijks bestudeerd bij de mens, zoals patiënten zich gewoonlijk NA de aanvang van de aanval presenteren .EPISTOP is de eerste prospectieve studie van epileptogenese bij de mens, beginnend VOOR aanvallen en doorlopend vanaf de leeftijd van 2+ jaar, een gedetailleerde analyse van het begin, resistentie tegen geneesmiddelen en comorbiditeit van epilepsie mogelijk maken.
AcroniemEU447
Effectieve start/einddatum1/11/1331/10/18

• Health, education and welfare economics