Opvolging van de verbruikte levensduur voor een vloot van tijd variërende mechanische systemen met modellen op basis van metingen en een beperkt aantal sensoren

Projectdetails

!!Description

Offshore windenergie wordt een belangrijke bijdrage aan de hernieuwbare energiemix in Europa. In de afgelopen jaren hebben we een verstorende groei gezien in de grootte van windturbines, wat een toegenomen gewicht en verlaagde resonantiefrequentie impliceert. Meer dan ooit wordt het ontwerp van de substructuren / funderingen (metaal) vermoeidheid aangedreven. Bij de VUB ontwikkelen we (e) technieken die het mogelijk maken om de vermoeidheidsleeftijd van bestaande offshore windmolens te beoordelen. Deze bieden essentiële informatie voor onderhoud en mogelijke verlenging van de levensduur. Het is de sleutel om te beseffen dat vermoeidheid het resultaat is van de wisselwerking tussen structurele dynamica en periodieke belastingen, b.v. golven. Het is daarom van essentieel belang dat de structurele dynamiek correct wordt voorspeld in ontwerp en meegenomen in elke vermoeidheidsbeoordeling. Om de nauwkeurigheid van toekomstige moeheidsbeoordelingen te verbeteren en toekomstige ontwerpen te optimaliseren, zal dit project zich richten op het ontwikkelen van methodologieën om monitoringgegevens te gebruiken om de structurele eigenschappen van windturbines bij te werken (Model-in-the-loop-monitoring). Uit de bijgewerkte modellen van de vlootleiders zullen we de structurele eigenschappen van de hele vloot bijwerken via een intelligente meetstrategie. In een laatste stap worden de bijgewerkte modellen gecombineerd met de eerder ontwikkelde tools voor belastingsextrapolatie en beoordeling van vermoeidheidslevensduur om de echte vermoeidheidsleeftijd van de boerderij te verkrijgen en uiteindelijk de kosten van hernieuwbare energie offshore te verlagen.
AcroniemFWOTM805
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/10/1530/09/21

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Other mechanical and manufacturing engineering not elsewhere classified

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.