Kwaliteit, veiligheid en gezondheid van voeding sinds 1950: maatschappelijke controverse en biotechnologische veranderingen.

Projectdetails

!!Description

Dit project richt zich op de jaren voorafgaand aan voedselschandalen uit de jaren 1990, met een langetermijn visie om veranderingen in de representatie van voedselveiligheid, voedselkwaliteit en vertrouwen van de consument te onderzoeken. De wijze van winkelen voor de dagelijkse voeding is drastisch veranderd gedurende de tweede helft van de 20e eeuw. Supermarkten werden de meest verspreide vorm van kleinhandel in West - Europa (met maximaal 90 % van de totale omzet) . Dit veranderde de verhoudingen tussen klant en winkel wat het vertrouwen betreft. Een sterke en betrouwbare merkidentiteit was nodig om een constante stroom van klanten te verzekeren. De centrale focus van deze studie ligt op de manier waarop deze grootschalige kleinhandelaars de band met hun klanten hebben vorm gegeven.
AcroniemIRP2
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/1331/12/17

Keywords

  • history
  • Kwaliteit, veiligheid en gezondheid van voeding sinds 1950

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Other philosophy, ethics and religious studies not elsewhere classified
  • History of historical culture

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.