Projectdetails

!!Description

Het huidige GEAR-project voor IOF-financiering vertegenwoordigt onderzoeks-, ontwikkelings- en valorisatiethema’s die hoofdzakelijk gerelateerd zijn met de voedingsindustrie, in het bijzonder de vlees-, zuurdesem-, cacao/chocolade- en (zure) bierensectoren. Valorisatie van de gegenereerde kennis zal bestaan in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe, innovatieve, functionele starterculturen, teneinde spontane/industriële levensmiddelenfermentatieprocessen te controleren en zelfs te sturen, en de toename van het innovatie- en diversificatiepotentieel van de voedingsindustrie door het verkrijgen van verbeterde en het lanceren van innovatieve gefermenteerde levensmiddelen en dranken, met respect tot kost-effectieve productie, bioveiligheid, sensorische kwaliteit en/of authenticiteit. IMDO’s innovatietrajecten in vlees-, zuurdesem-, cacao- en lambiekbierfermentatieprocessen zullen verder geëxploiteerd worden door middel van onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in diens nieuwe bakkerij- en brouwerijpilootfaciliteiten, contractonderzoek via dienstenovereenkomsten en strategische partnerschappen met grote bedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen.
AcroniemIOF3017
StatusActief
Effectieve start/einddatum1/01/2131/12/25

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Food fermentation

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.