Hoogwaardige Wide Band Gap vermogenselektronica voor betrouwbare, energiezuinige aandrijflijnen en optimalisatie door middel van multifysieke simulatie.

Projectdetails

!!Description

De projectdoelstelling van het project HiPERFORM is gebaseerd op het onderzoek naar de industriële toepasbaarheid van hoogwaardige halfgeleiders met breedbandgapmaterialen op het gebied van slimme mobiliteit. Hiertoe wordt een holistische benadering gekozen die de volledige toeleveringsketen omvat - van de fabrikant van halfgeleiders en vermogensmodules via leveranciers van ontwikkelingsmethoden en -hulpmiddelen tot de systeemfabrikant en uiteindelijk de fabrikant van het voertuig. De integratie van academische partners met een hoog competentieniveau op deze gebieden completeert deze aanpak. Aan de andere kant worden specifieke vereisten voor vermogenselektronica behandeld in specifieke toepassingsgebieden, waaronder zowel stroomomvormers in het voertuig, elektrische oplaadmodules binnen en buiten het voertuig, als de bijbehorende ontwikkel- en testsystemen.
Het hoge prestatiespectrum van breedbandgloedhalfgeleiders en het resulterende potentieel voor verbetering en besparingen binnen de concrete toepassingen van de geëlektrificeerde aandrijflijn dragen bij tot een aanzienlijke besparing van CO2 in transport en ondersteunen zo het behalen van de gestelde klimaatdoelen in Europa. De gezamenlijk geplande doelstellingen en onderzoeksactiviteiten zullen de Europese partners in onderzoek en industrie op het gebied van elektronische componenten en systemen verder versterken.
Naast de fabricagemogelijkheden van Semiconductor, vereist het project ook hoge capaciteiten in Cyber ​​Physical Systems en Design Technologies en ondersteunt het ook het domein Smart Mobility en Smart Energy.

Funding Aknowledgement(s)

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation program under grant agreement No 783174
Korte titelHiPERFORM
AcroniemEU564
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/05/1831/10/21

Financiering

  • European Commission

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Semiconductor devices, nanoelectronics and technology

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • Application considerations for Double Sided Cooled Modules in Automotive Environment

    Moeller, S., Karimi, D., Vanegas, O., El Baghdadi, M., Kospach, A., Lis, A., Rabl, B., Hegazy, O. & Abart, C., 21 mei 2020, 11th International Conference on Integrated Power Electronics Systems (CIPS 2020). IEEE, blz. 1-7 7 blz. (CIPS 2020 - 11th International Conference on Integrated Power Electronics Systems).

    Onderzoeksoutput: Conference paperResearch

    6 Citaten (Scopus)