Hybride AI om natuurlijke taal om te zetten in uitvoerbare betekenissen

Projectdetails

!!Description

Dankzij recente ontwikkelingen kunnen moderne AI-systemen buitengewoon goed presteren op sommige aspecten van menselijke intelligentie, zoals perceptie. Andere aspecten van menselijke intelligentie, zoals het begrijpen en redeneren van natuurlijke taal, blijken moeilijker voor computationele systemen. In dit project stellen we een systeem voor dat deze drie aspecten samenbrengt. Het systeem dat we voorstellen, stelt een gebruiker in staat om in natuurlijke taal vragen te stellen over een afbeelding. Bovendien moet het antwoord op die vraag niet altijd zichtbaar zijn op de afbeelding. Het systeem kan ook redeneren over aanvullende kennis die gerelateerd is aan de objecten op de afbeelding.
Omdat we ons verzetten tegen andere benaderingen, ontwerpen we ons systeem expliciet om te kunnen verklaren. Op die manier kan het systeem uitleggen hoe het een antwoord op de vraag heeft gevonden of waarom het geen antwoord kon vinden. We argumenteren dat dit een cruciaal aspect is van elk AI-systeem dat interactie heeft met menselijke gebruikers.
Het systeem dat we voorstellen zal niet alleen de stand van de techniek bij AI naar voren schuiven, het kan ook worden gebruikt in een groot aantal real-world toepassingen. Dit systeem kan worden gebruikt in elke situatie waarin iets moet worden gevonden in een grote verzameling beeldmateriaal, eenvoudig door een vraag in natuurlijke taal te specificeren. Dit kan nuttig zijn voor bewakingsdoeleinden, b.v. om een ​​verdachte te vinden in een database met beveiligingsbeelden of voor mediabedrijven, bijvoorbeeld om een ​​beroemd persoon te vinden in een groot archief, of voor onderhoud, bijvoorbeeld om (delen van) windturbines te inspecteren die door drones zijn gefotografeerd.
AcroniemFWOSB64
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/1931/12/22

Keywords

  • Hybride Al

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Other computer engineering, information technology and mathematical engineering not elsewhere classified

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.