Invloed van voetenkelprothesen op de biomechanische functie der onderste ledematen door analyse van de plantaire drukverdeling tijdens het gaan en lopen.

Projectdetails

!!Description

Ganganalyse dmv. plantaire voetdrukmetingen is een standaard meetstrategie om de biomechanische functie der onderste ledematen tijdens gaan en lopen te analyseren en eventueel te corrigeren. Dit project stelt zich tot doel het gang- en looppatroon van mensen met voetprothesen te bestuderen en te contrasteren met een normaal gangpatroon. Het is hierbij tevens de bedoeling eventuele afwijkingen van de biomechanische functie, vooral betreffende schokreductie en medio-laterale uitlijning, bij te sturen, zij het door aanpassingen van de prothese of door toedoen van functionele inlegzolen. Het gebruik van deze laatste ter correctie van gengafwijkingen heeft in de podologische biomechanica zijn efficientie reeds bewezen. De mogelijkheid voetprothesen dmv. inlegzolen te kunnen bijsturen opent dus nieuwe en hoopvolle perspectieven. Een nauwkeurige en wetenschappelijk bruikbare meting van de plantaire drukkrachten dmv. druksensoren, niet alleen tijdens het gaan maar tevens tijdens het lopen, vereist niet alleen een hoge nauwkeurigheid maar tevens een hoge meetfrequentie. Ook een biomechanisch verantwoorde keuze van de meetvariabelen is een noodzaak. Het nieuwe Footscan-systeem is de enige die hieraan voldoet en aan een prijs die de laagste van de markt is.
AcroniemOZR390
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/9931/12/00

Flemish discipline codes 2018-2023

  • Basic sciences

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.