infrarood-analyse van macro- tot nanoschalen. Van nieuwe zelfherstellende materialen tot botcellen van Jurassic Dinosaur

Projectdetails

!!Description

Onlangs hebben verschillende afdelingen (SKAR, AMGC & SURF) de ontwikkeling van een analytisch multidisciplinair en interfacultair platform (Hercules 2013) geïnitieerd door de aanschaf van een complementaire set van op röntgen gebaseerde apparatuur. Het heeft vele interdisciplinaire projecten mogelijk gemaakt, variërend van het documenteren van de chemische samenstelling van Antarctische micrometeorieten helemaal tot aan die van de "Manneken Pis", die zelfs de aandacht van de BBC trok! Er is een nieuwe dynamiek ontstaan tussen de teams zoals geïllustreerd door de
Archeologie, Conservation, Palaeontology Interdisciplinary Group (ArCPIG) onlangs opgericht door PhD's en Post-docs die paleontologen, archeologen en chemische ingenieurs verenigen rond materiaalanalyses.
Dit voorstel gaat deze analytische onderneming een stap verder en maakt gebruik van het multidisciplinaire onderzoek en zijn unieke karakter binnen de VUB.
AcroniemHERC35
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/05/1630/04/20

Flemish discipline codes in use since 2023

  • Other earth sciences not elsewhere classified

Vingerafdruk

Verken de onderzoeksgebieden die bij dit project aan de orde zijn gekomen. Deze labels worden gegenereerd op basis van de onderliggende prijzen/beurzen. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.