Interrogatie van neuromedine U en neuromedine S vrijgave in vivo met optogenetische stimulatie en massa spectrometrische kwantificatie

Projectdetails

!!Description

Om grote moleculen terug te winnen, moeten dialysemembranen met grotere poriën worden gebruikt. Grotere poriën laten echter het perfusaat uit de sonde in het omringende weefsel lekken. Eén oplossing is om een ​​'push-pull'-perfusietechniek te gebruiken die de druk over het membraan minimaliseert. Niettemin blijven lage en inconsistente herstelpercentages, als gevolg van de langzamere diffusie van grote moleculen en fluctuaties in de druk over het membraan bij vrij bewegende dieren, een groot obstakel. Kleine drukfluctuaties die optreden tijdens de bemonstering kunnen luchtbellen in de slangen en de sonde veroorzaken. Om deze problemen te overwinnen, hebben Takeda et al. (Neuroscience186 (2011): 110-119) ontwikkelde een nieuwe microdialysesonde met een structuur die consistent herstel van hersenpeptiden en eiwitten mogelijk maakt in de wakkere, vrij bewegende muis. Dit microdialysesysteem maakt een snelle vereffening van de druk in de sonde mogelijk met de atmosferische druk door een "ontluchtingsgat". Het resultaat is minimale lekkage en bellenvorming tijdens in vivo experimenten. Dit systeem wordt gecommercialiseerd door Eicom.
Dit systeem omvat pompen, d.w.z. een microspuitpomp om de gevraagde stroom van perfusievloeistof af te geven en een afzonderlijke peristaltische pomp om het monster uit de sonde te verwijderen. Verder zijn ook een roterende microdialyse kooi en fractiecollector inbegrepen. Bovendien kunnen ze ook de nodige apparatuur leveren voor het starten van een optodialyse.
Bovendien zijn verbruiksartikelen voor het analytische systeem vereist, waaronder kolommen, peptiden en reagentia. Er wordt geen financiering gevraagd voor de dieren omdat specifieke financiering voor de generatie, het onderhoud, de validatie en de neuro-anatomische karakterisatie van de NMU-Cre-knockin-muislijn beschikbaar is.
AcroniemFWOKN319
StatusGeëindigd
Effectieve start/einddatum1/01/1931/12/19

Keywords

  • Neuromedine

Flemish discipline codes

  • Analytical spectrometry